Vi är med

Anslutna kommuner

Sedan 2010 genomför Helsingborgs stad attityd- och beteendefrämjande dialoger kring nedskräpningsfrågor med invånarna genom projektet I love Hbg. Projektet bygger på att förändra folks beteende, få fler att hjälpas åt och att slänga skräpet på rätt plats. En ren fin stad upplevs tryggare och mer attraktiv.

Projektet I love Hbg – för Sveriges renaste stad, Helsingborgs stad

Malmö stad arbetar aktivt för att engagera fler Malmöbor i kampen mot skräp. Ju fler vi blir som fimpar på rätt ställe, slänger vårt skräp i papperskorgen och håller det rent i vår omgivning – desto mindre skattepengar behöver vi lägga på renhållning. 

Engagera dig för en ren stad, Malmö stad

I Vellinge kommuns avfallsplan finns ett mål om att minska nedskräpningen. För att öka medvetenheten och kunskapen om nedskräpning har kommunen bland annat genomfört en informationskampanj där man visade var folk kan slänga sina fimpar samt delade ut fimpburkar.

Nedskräpning i naturen, Vellinge kommun

Värna Ängelholms stränder – var en strandkompis! Det finns gott om soptunnor utplacerade i anslutning till stränder och badplatser, så att du lätt ska kunna kasta skräp. 

Värna Ängelholms stränder – var en strandkompis! Ängelholms kommun

Samarbetspartners

Varje år plockar tusentals idrottsungdomar tonvis med skräp tillsammans med Städa Sverige. Drygt 30 000 säckar fylls, och återvinns. Men vår grej är större än så. Städa Sverige arbetar för en mer jämlik idrottsmiljö. En där alla kan, och har råd, att vara med. Där träningsläger, nya matchkläder eller utbildningar inte bara är för vissa. Där gemenskap, drömmar och utveckling är för alla.

Städa Sverige – Idrottens miljöorganisation (stadasverige.se)